Afbeelding : 149542

Delfzijl D.N.S. 'Oranje Nassau' - Recreatiezaal

Delfzijl, D.N.S. 'Oranje Nassau' - Recreatiezaal

Plaats

Delfzijl

Omschrijving

D.N.S. 'Oranje Nassau' - Recreatiezaal

Jaar

1965

Motieven

--

Bestel deze afbeelding »

Reacties

Jop van den Berg : Verplichte avondstudie vitamine C-tabletje.
2017-05-14 15:16:14
Deze recreatiezaal werd in de tijd dat ik daar als leerling verbleef, van 1962 tot 1964, gebruikt voor in het weekend je vermaken met kaartspel, schaken, dammen, ringbiljart, monopoly en TV kijken (2 Nederlandse en enkele Duitse zenders, TV stond op toneel) heel af en toe een uitvoering (muziek maken door leerlingen en personeel), maar vooral om elke dag na het avondeten verplicht huiswerk te maken. Werken in stilte, een bootsman hield toezicht en deelde vitamine C tabletjes uit. Zieke en gewonde leerlingen mochten tijdens de avondstudie voor een bezoek naar de bootsman in de "apotheek" op de 1e verdieping van het internaat. We hadden veel keelpijn want dan kreeg je zuigtabletjes en die waren lekker en bovendien kon je even spijbelen van de verplichte studie. Op de 1e verdieping lag linoleum of zoiets en daar mocht je niet met schoenen op lopen. Boven aan de trap schoenen uit en op je sokken verder. Toen ik aan de beurt was en meldde dat ik keelpijn had, draaide de bootsman mij een slag om, schopte me onder mijn kont en schoof op mijn sokken de apotheek uit, de gang op......, maar dat heeft niets met de recreatiezaal te maken.

Jop van den Berg : Voor straf ramen recreatiezaal zemen.
2017-05-14 15:36:43
Ik ben een leerling van 1962-1964. De Oranje Nassauschool was een modern gebouw, beton en glas, veel glas. Tussen de recreatiezaal en de gang er naast was een glaswand van het plafond tot de vloer.
We hadden iets geflikt. Gevochten of zo en kregen straf. Ramen zemen. ieder aan een kant van de glaswand, de één in de recreatiezaal, de ander in de gang, recht tegenover elkaar.
Eerst onder het zemen lelijk naar elkaar kijken, daarna gekke bekken trekken en aan het eind van de glaswand waren we weer vriendjes.

 

Plaats reactie

Spam Check Code
Spam Check (type bovenstaand nummer)
Uw naam
Titel van uw reactie
Reactie (gebruik enkel tekst, geen html code gebruiken)