Afbeelding : 225986

Oostvoorne Kinder Vac. Kolonie Ons Genoegen

Oostvoorne, Kinder Vac. Kolonie Ons Genoegen

Plaats

Oostvoorne

Omschrijving

Kinder Vac. Kolonie Ons Genoegen

Jaar

1926

Motieven

--

Uitgever

Th.J. v.d. Steeg, Oostvoorne

Bestel deze afbeelding »

Reacties

w.klarenbeek vos : vakantie kolonie ons genoegen
2013-06-07 16:12:16
Gesien ik ben 13 weken in oost voorne geweest in 1949 dus erg lang geleden in 2011 ben ik terug geweest om te kijken of ik nog iets kon vinden tot mijn grote spijt is er niks meer van terug te vinden jammer groeten van J .Vos

Gesien : met genoegen
2013-02-18 18:51:55
Voor veel kinderen was het een ramp om 6 weken van huis weg te moeten.
Maar ik heb hele fijne herinneringen aan de vacantiekolonie. Ben er 3 x geweest. De sfeer was erg prettig. Zou graag nog eens een keer een kijkje willen nemen, maar vrees dat er niets meer van terug te vinden is.

M. Bottemanne : Mooie tijd
2014-10-14 15:44:50
In 1961 en 62 heb ik daar gezeten,moet zeggen dat het best leuk was en lieve zusters.
Helaas bestaat het niet meer.

Ida Jager : Mooie tijd
2015-06-11 01:19:11
De meeste hebben er een negatief beeld bij, maar ik heb er juist een hele mooie tijd gehad, was een meisje van een jaar of negen of tien en ging met de trein toen uit zuid Limburg (Hoensbroek) naar Rotterdam, mijn vriendinnetje ging ook mee, ik moest daar 6 weken blijven, maar dat werden er later 13 of 14, omdat ik niet genoeg was aangekomen, zat in de over weken, na die 6 weken wat ik me kan herinneren op een bunker,wat ik me nog kan herinneren, ook de bungalow waar we speelde, brieven schreven, en toneelstukjes opvoerde... als het regende., rond 13.00 uur was het een uurtje rusten, verder gingen er tochtjes naar de zee of bos, lopend uiteraard met een liedje van ons genoegen... "zou zo graag een kikker willen wezen, zou zo graag me riktik laten gaan, ons genoegen staat boven aan,...was wel wat langer dat liedje, maar kost me te veel tijd om het liedje hier helemaal neer te zetten en wil nog meer vertellen...maar ken het nog wel uit mijn hoofd. Ik had een juf die juf Liesbeth heten die ging na mijn 10de week weg, vond het nog zo erg en heb er heel erg gemist, ze kwam nog extra afscheid nemen van me, verder hebben we nog vele spelletjes buiten gespeeld, gegeten met z'n alle, wedstrijd wie de meest boterhammen op kon, werd nog verlieft op een jongen die Marius van de Hurk hete en in Winterswijk woonde, toen ik weer thuis was heb ik hem nog 1 keer geschreven en hij mij, daarna uit het oog verloren)) en heel veel vriendinnen gemaakt, 1 daar van hete Liesbeth net als mijn juf, achter naam weet ik niet meer, moet rond 1964 of 1965 geweest zijn, misschien herkend iemand haar nog of zij zichzelf, we zaten na die 8 weken in een tweede groep en mochten helpen met eten klaar maken, eieren pellen, boontjes doppen etc, nee,...een hele mooie tijd met lieve juffen niks negatiefs te melden, voor de juffen daar mijn compliment het kan toch erg fijn zijn om in een kolonie te zitten , ik ben er ook nog een keer terug geweest, toen stond het er nog, het hoofdgebouw de bijgebouwen en de eetzaal met de keuken aan de achter kant, alleen was het niet meer in gebruik, nu is het helaas weg, maar mijn herinneringen zijn er nog, zou mooi zijn als er eens wat foto's daar van vrij kwamen uit die tijd, want die zijn verloren gegaan met mijn verhuizing.

Bert van de Blaak : Ons genoegen
2017-08-17 11:52:45
6 weken moest ik in 1955 naar Oostvoorne. Onder begeleiding van een mevrouw per trein daar naar toe. Het hele leven speelde zich in groepen af. Eten, douchen, toilet, slapen etc.
Eigenlijk heb ik totaal geen positieve herinneringen aan die tijd. Waarschijnlijk speelde heimwee daarin grote rol. Maar het eten was afschuwelijk. Naar het toilet met 2 velletjes toiletpapier, het verplicht gaan slapen op de rechterzij,( anders drukte je hart in elkaar)
En altijd weer die dreigende taal van gehoorzamen.

Yvon v. Holsteyn : Adres Ons genoegen
2018-07-22 19:21:41
Hallo Ida jager,
Ik heb uw stukje gelezen en begrijp dat u het gebouw 'Ons Genoegen' nog heeft opgezocht. Weet u misschien welk huisnummer het had aan de Noordweg. Ik ben namelijk op zoek naar mijn eigen zomerhuis van mijn jeugd, dat recht tegenover het koloniehuis stond. Ik weet nog dat ik vanuit het slaapkamerraam naar de overkant keek en mij afvroeg waarom die kinderen daar waren. Jammer genoeg hebben mijn ouders niets verteld. Nu weet ik inmiddels dat het een kolonie was en geen gesticht of zo. gelukkig ik hoop dat u mij kunt helpen Hartelijke groet Yvon

 

Plaats reactie

Spam Check Code
Spam Check (type bovenstaand nummer)
Uw naam
Titel van uw reactie
Reactie (gebruik enkel tekst, geen html code gebruiken)