Afbeelding : 120243

Bussum St. Gerardus Majella-Stichting. Boxenafdeling

Bussum, St. Gerardus Majella-Stichting. Boxenafdeling

Plaats

Bussum

Omschrijving

St. Gerardus Majella-Stichting. Boxenafdeling

Jaar

1952

Motieven

--

Uitgever

Jos M.H. Nuss


Reacties

ans willems : verpleegstersopleiding.
2011-11-12 23:08:14
Mijn eerste afdeling waar ik aan het werk ging was de kinderafdeling. De boxen, die ik nooit vergeten ben. Dr Six. de knoarts, die sloederden oftewel amandelen knippen. Het was rond 1963 en het was nog in het oude Majella Ziekenhuis wat later is afgebroken en de flat werd gebouw ook daar heb ik gewerkt.
Mooie tijd gehad,aldaar.
Vriendelijke groet
Ans Willems

Lia Schaapherder : Nog longontsteking gehad.
2013-01-26 00:32:10
5 december 1970 naar de boxafdeling, eerste box naast de zusterspost. Lekker vervelend geweest, Zuster Rita kwam, als bruidje, dat was een feest. Ik was toen al een dondersteen.

Emilie Kassenaar : Prachtige herinnering
2013-07-21 16:47:05
In 1960 lag ik als vijfjarig meisje zo'n drie maanden op deze afdeling na een auto ongeluk. Het hoofd van de boxen was zuster Juliana, een non. Thuis had ik het niet zo leuk, de warmte en aandacht die ik van haar kreeg was balsem voor de ziel. Als haar dienst erop zat, nam ze op een brancard mee voor een wandelingetje naar de kapel, als ze even tijd had las ze me voor en als ik verdrietig was, troostte ze me. Van haar heb ik het 'Onze Vader' in de RK versie leren bidden en dat is er nooit meer uitgegaan. Zeer tegen de zin van mijn Ned. Hervormde ouders overigens
Ik herinner me ook zuster Dona, die weliswaar gepensioneerd was, maar nog wel in het zusterhuis verbleef. Zij maakte poppenkleertjes voor me.
Toen ik eindelijk naar huis mocht, miste ik de nonnen zo, dat ik regelmatig op mijn fietsje (ik woonde vlakbij in het Spieghel) naar het ziekenhuis reed. Altijd werd ik hartelijk ontvangen, altijd maakte Zr. Juliana even tijd en mocht ik weer iets kiezen uit de snoeptrommel. Het is een van mijn dierbaarste jeugdherinneringen

bert visser : boxen
2015-01-21 07:20:49
Ik heb er een half jaar gelegen voor een mislukte oor operatie van Dr. Six
Ik ken Zuster Juliana ook een non was dat.
Zuster Hetty, heb ik nog foto's van geloof ik.
Lag je in zo box,in een groot bed, en stond er een klein bed bij.
Toen ik naar huis mocht heb ik gehuild van de heimwee.

 

Plaats reactie

Spam Check Code
Spam Check (type bovenstaand nummer)
Uw naam
Titel van uw reactie
Reactie (gebruik enkel tekst, geen html code gebruiken)