Afbeelding : 136380

Rotterdam Diaconessen-Ziekenhuis Westersingel

Rotterdam, Diaconessen-Ziekenhuis Westersingel

Plaats

Rotterdam

Omschrijving

Diaconessen-Ziekenhuis Westersingel

Jaar

--

Motieven

--

Uitgever

Gebr. Spanjersberg N.V., Rotterdam


Reacties

mieke (mieneke) verburg : Intern (dependecnce Kortenaerstr) 1963 als "Pleeg""
2012-12-24 15:09:07
Er waren 3 'Mieke's'in de vooropleiding v ongeveer 13 meisjes. "t Werd Mieke I en Mieke II (Duyvendijk .r.dam e.o. en Leenhouts uit Zeeuws Vlaanderen)en Mieneke Geb. te Den Haag.
De Directrice was Zr. Wilma Kouwenhove (n) Zij had haar werkkamer op de vide (tussen beg.grond eb 1e verd. Je kunt het goed zien op deze foto. Het is het minder hoge stuk.
Haar directe vervanger (vlgs mij) was Zr Judith, Zij woonde ook in de Kortenaerstr op de beg.grond. Zo kon zij de zusters die buiten het ziekenhuis woonden een beetje in de gaten houden denk ik.
Elke ochtend om 06.45 op een holletje in je jurkgesteven boord manchetten en schoon wit schort met donkerblauwe (regen) jas naar buiten , de Westersingel oversteken om op tijd (als je dagdienst had) aan tafel te zijn 6.55)
Daar moesten we achter de stoelen wachten tot de Directrice binnenkwam met haar gevolg Zr.Judith en andere Diaconessen (Zr.Reina was een oudere Diacones van Chirurgie b.v.)Als Zr.Wilna ging zitten mochten wij allen ook
De andere namen van de Diaconessen weet ik nu niet meer precies.
Op Chirurgie werd ik na de vooropleiding geplaatst. In de V.O. mocht je al 1 ochtend in de week op je toekomstige afdeling gaan 'werken' Het witte schort en de grote kap waar alle haartjes bijna onder verborgen waren()moest het verschil aantonen dat je een beginneling was.
Ik mocht de eerste ochtend voeten wassen op een mannenzaal van 10.
Zr.Corry kwam alle afd.langs als we bezig waren. Vlgs mij was zij de 'hulp'van Zr.Ge het verschil zat 'm in kapjes.
De Praktijklessen werden gehouden in Geb C. Verbandlessen v Zr.Judith en in bed haren wassen tanden poetsen en bovenbeurtje geven door Zr.Ge en Corry. Ook in de grote keuken v.h. ziekenhuis kregen we les in het 'papjes'maken. Griesmeel 'lammetjes karnemelk en havermoutpap b.v. Dat vroeg om gek doen Want deze les werd natuurlijk in de avond gegeven als de keuken 'stil lag'
'k Heb leuke foto's en zal kijken hoe ik dat moet doen
Als het niet lukt mijn email voor te bieden hulp mieneke.verburghetnet.nl

 

Plaats reactie

Spam Check Code
Spam Check (type bovenstaand nummer)
Uw naam
Titel van uw reactie
Reactie (gebruik enkel tekst, geen html code gebruiken)