Afbeelding : 170879

Vries Kolonie 'Filadelfia. Verpleeggebouw met Directeurswoning

Vries, Kolonie 'Filadelfia. Verpleeggebouw met Directeurswoning

Plaats

Vries

Omschrijving

Kolonie 'Filadelfia. Verpleeggebouw met Directeurswoning

Jaar

--

Selecteer formaat

150 dpi jpg : € 0.09
300 dpi jpg : € 0.39
300 dpi png : € 0.99

Bestellen »

Reacties

D. Engelsmanvan Rijn : kaart Aan den Directeur
2011-11-26 18:23:27
op 29 September 1943 stuurde Jan van Rijn een kaart aan zijn broer Frans gericht Aan den Directeur Kolonie "Fiadelfia" te Vries Provincie Drente.
Frans vervulde in die periode zijn dienstplicht, ik weet niet waarom hij toen naar de Kolonie "Filadelfia" werd uitgezonden.
Als iemand dat wel weet dan hoor ik dat graag.

Met potlood is er door de directeur v Rijn opgeschreven, dus hij heeft hem ontvangen en de kaart is nu in mijn bezit (dochter van oudste broer Piet). Misschien vindt u het leuk dat ik de tekst van de kaart hieronder opschrijf

Warmenhuizen 29 September 43
Beste broer wij wilen je ook nog eens een kaartje zenden en wel een met Opoe haar huis er op, als je goed kijkt zie je ze staan Frans. Nu wij maken het best hoor. Wij gaan des Woensdag en Zaterdagsmiddags op les bij meester de Geus, voor rekenen en lezen. Ik Jan heb 5 dagen weg geweest daar mijn mangelen gepeld zijn. Nu ik heb er niets van gevoeld. Frans wij zijn hier alle dagen als wij uit de school komen aan het tollen enz. Nu Frans van ons alle de beste groeten hoor ook van Opoe tante Piet en wij hopen je ook weer spoedig te zien. Arie maakt het best en alle familie. Nu dag Frans de beste groeten van de jongste broers Casper en Jan. Daaag.

Helaas is Frans van Rijn na de bevrijding in mei omgekomen bij het ruimen van mijnen en is in Warmenhuizen met militaire eer begraven.
Er staat in Warmenhuizen een monument voor de gevallenen (militairen) van de oorlog.

 

Plaats reactie

Spam Check Code
Spam Check (type bovenstaand nummer)
Uw naam
Titel van uw reactie
Reactie (gebruik enkel tekst, geen html code gebruiken)