Afbeelding : 199260

Oostvoorne Nieuwe Koloniehuis 'Naar Buiten'

Oostvoorne, Nieuwe Koloniehuis 'Naar Buiten'

Plaats

Oostvoorne

Omschrijving

Nieuwe Koloniehuis 'Naar Buiten'

Jaar

1929

Motieven

--

Uitgever

Th.J. v.d. Steeg, Brielle


Reacties

john bene : meer inzicht
2013-03-27 12:53:40
hallo ik heb er gezeten in de kolonie naar buiten in de jaren 60 vind het jammer dat ik er maar weinig over kan vinden foto,s e.d heeft er ook in de jaren 60 mensen gezeten die zich dingen kan herinneren bijvoorbeeld je mocht je eten niet prakken (haha) de echt het ergste vond ik de melk bah rechtstreeks van de koe vond een juffrouw leuk die heette volgens mij marijke wie weet er nog meer groetjes john oja weet wel dat er een jonge zat die heet japie ik ben er maar 5 weken geweest ik kwam een week later ben inmiddels 55 jaar vergeet een hoop maar raar dat niet zelfs de naam en adres weet ik nog Koloniehuis Naar Buiten Duinlaan 51 Oostvoorne.

Jos Steenkist : NAAR BUITEN
2013-06-20 23:48:41
Ja, ik ben er 6 weken geweest, omdat ik een "bleekneus" was. In 1965 was dat. Iedereen kreeg snoep mee, en dat werd afgepakt, maar daarna onder alle kinderen verdeeld. En bij het douchen werd ons haar altijd met een luizenkam gekamd en kregen wij speciale lotion tegen luizen in ons haar. En dat stonk verschrikkelijk.
Wij sliepen op de eerste verdieping, de jongens aan de ene kant van de gang en de meisjes aan de andere kant.
En stiekempjes kwamen wij elkaar tegen op de gang. een keer mochten mijn ouders op bezoek komen. Wat heb ik toen gehuild Maar zij hadden snoepgoed meegenomen, en dat maakte mijn verdriet weer goed.
In 6 weken kwam ik 13kg aan. Maar op school had ik achterstand opgelopen, zodat ik mijn 5de klas moest overdoen.
Mijn klasgenootjes waren eerst jaloers, want voor hun was ik op vakantie in Oostvoorne.

Mijn eerste zoen, op mijn wang, kreeg ik daar. Ik was toen bijna 11 jaar.

Hanneke Marchal : geen goede herinneringen
2014-01-11 14:13:50
Nog steeds als ik in de duinen wandel, bekruipt mij een verdrietig gevoel. Een gevoel van heimwee. Wat heb ik in dat koloniehuis een heimwee gehad. Ik herinner mij, dat aan onze tafel 2 kleine meisjes zaten. (ik was zelf een jaar of tien), en als zij iets niet wilden eten werden zij gedwongen, ook al moesten zij overgeven. Ik zat er in 1960. 6 weken lang.

Mea Boshuis : Naar Buiten Kolonie....... gewerkt 1970-1971
2014-04-24 15:15:41
Pas nog terug geweest in Oostvoorne ,heb er in de jaren 70-71 gewerkt en kan het me voorstellen voor de kinderen die daar 6 weken of langer zaten het een minder prettige tijd was, hoewel het in onze tijd al een stuk gezelliger was ,als een jaar 10-15 daarvoor,alles ging VOOR de gezondheid, maar daar na al die jaren weer even te zijn , was toch wel erg leuk

Wim Meulendijk : verschrikkelijk
2014-07-05 12:26:02
In 1951 heb ik als 6jarige 6 weken doorgebracht in dit vreselijke oord. Mijn ouders werd geadviseerd om na 3 weken niet op bezoek te komen omdat ik dan weer mee naar huis zou willen. Je werd gedwongen om eten dat je niet lustte (ik was geen moeilijke eter) toch op te eten, als je dan moest overgeven mocht je niet van tafel voordat je dat ook opgegeten had. Achteraf bijna niet te geloven. Een hardvochtig regime in dit Christelijk tehuis. Het enige lichtpuntje in mijn herinnering is juffrouw Nel die wel eens voorlas voor het slapen gaan.

 

Plaats reactie

Spam Check Code
Spam Check (type bovenstaand nummer)
Uw naam
Titel van uw reactie
Reactie (gebruik enkel tekst, geen html code gebruiken)